CREA COOK FINAL Tekengebied kopie

Recepten

Koken met de Thermomix

Hier kan u inspiratie opdoen als u meteen met uw Thermomix aan de slag wil gaan. Van smaakvolle pasta koken tot zoete koekjes bakken, met een van mijn veelzijdige toestellen speelt u het in een mum van tijd klaar.

Asperges op Vlaamse wijze

Asperges op vlaamse wjize recept

Benodigdheden voor 20 stuks

Stap 1

Snipper de peterselie in de Thermomix. Laat het toestel zonder tijdinstelling op snelheid 6 draaien en laat de peterselie door het mengbekerdeksel vallen. Zet vervolgens het peterseliemengsel opzij in een kommetje.

Stap 2

Doe een halve liter water in het stoommandje en hang het in de beker met de vier eieren.

Stap 3

Stop de geschilde asperges in de Varoma en stel de Thermomix in (vijftien minuten, Varoma, snelheid 1).

Stap 4

Haal het stoommandje uit de beker en stoom de asperges (afhankelijk van de dikte) daarna nog 3 à 6 minuten.

Stap 5

Zet de Varoma opzij met het deksel dicht; zo blijven de asperges warm.

Stap 6

Leeg de beker. Het stoomvocht kan u eventueel als lekkere smaakmaker voor soep of saus bewaren.

Stap 7

Smelt de boter in de beker (vier minuten, 100 °C, snelheid 2).

Stap 8

Voeg de gepelde eieren met het peterseliemengsel samen (drie seconden, snelheid 5) en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Heeft u al enige kook- of bakervaring en wil u uw favoriete recept graag met mij delen? Stuur me dan snel een bericht en wie weet voeg ik uw bijdrage aan deze pagina toe!

Heeft u vragen over onze recepten?

Contacteer me dan voor meer informatie!