Gsm : 0497 38 59 65 0497 38 59 65

Maak met onze recepten de lekkerste gerechten

Surf regelmatig eens naar deze pagina: wij stellen u nieuwe ontdekkingen en recepten in Izegem voor. Heeft u zelf voorstellen, stuur ze door naar Crea-Cook. Wij staan open voor vragen en suggesties. Het materiaal dat u nodig heeft om deze recepten te maken, kan u desgewenst aankopen in onze webwinkel.

Benodigdheden

Peterselie - 1 of 2 bussels geschilde asperges - 4 à 6 eieren - 100 tot 150 gr boter - p/z

Bereidingswijze

  • Snipper eerst de peterselie in de TM: laat het toestel draaien zonder tijdinstelling op snelheid 6 en gooi de geplukte peterselie door het mengbekerdeksel. Zet de peterselie opzij.
  • Doe 500 gr water in de beker.
  • Hang het stoommandje in de beker met de 4 eieren.
  • Doe de geschilde asperges in de varoma.
  • Stel uw TM in: 15 min./varoma/snel.1
  • Haal de stoommandje uit de beker en stoom nog 3 à 6 minuten verder (afhankelijk van de dikte van de asperges).
  • Zet de varoma opzij met het deksel toe (asperges blijven warm).
  • Ledig de beker (het stoomvocht is een lekkere smaakmaker voor soep of saus).
  • Doe de boter in de beker en smelt die: 4 min./100°/snel.2
  • Voeg de gepelde eieren met peterselie erbij: 3 sec./snel.5
  • Breng op smaak met p/z.

Benodigdheden

240 gr melk - 2 eieren + 1 ei om te doreren - 60 gr boter - 50 gr suiker - 30 gr verse gist - 570 gr bloem - 5 gr zout - ev.merg van vanillestok of snuifje kaneel

Bereidingswijze

  • Weeg de melk, de boter en de gist in de beker: 2 min./37°/snel.1
  • Voeg de suiker en de 2 eieren toe: 10 sec./snel.3
  • Doe er de bloem en het zout bij: 6 min./korenhalm (kneden)
  • Laat het deeg 3/4 rijzen op een warme plaats (oven 35° of rijskom)
  • Rol het deeg uit tot 1.5 cm om een met bloem bestoven werkblad.
  • Duw er de vormpjes uit en leg deze op een bakmat (niet te dicht bij elkaar).
  • Laat de vormpjes nog eens 20 minuten rusten.
  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Beschilder de vormpjes met een losgeklopt ei.
  • Bak de klaaskoeken 10 tot 15 minuten af.
  • laat afkoelen op een rooster.

Vanillestok Bourbon bestellen

Pannenkoekendeeg

Benodigdheden

245 gr bloem - 65 gr suiker of 50 gr Zusto - 660 gr volle melk - 4 eieren - merg van 1 vanillestok (Bourbon) - 20 gr olijfolie - 70 gr boter - snuifje zout

Bereidingswijze 

  • Plaats de vlinder op het mes.
  • Doe de eieren en de melk in de mengbeker: 1 min./ snel.3
  • Voeg er het merg van het vanillestokje bij, samen met de suiker, bloem, olie & snuifje zout: 30 sec./ snel.3
  • Smelt de boter en giet bij het mengsel: 15 sec./ snel.3
  • Bak telkens een pollepel deeg in een beetje geklaarde boter in een warme pannenkoekenpan.

 

Bourbonvanillestok bestellen

 

Pasta met mozzarella

Benodigdheden

1 Basilicumplantje - 1 uitgelekte bol mozzarella - 3 teentjes look - 1 blik tomatenblokjes (425 ml) – 250 gr water – GBB – 250 gr pasta

Bereidingswijze

  • Mozzarella & basilicum in beker: 3 sec / snel.4 (zet opzij in kommetje).
  • Look in beker: 3 sec / snel.5
  • Gepelde tomaten erbij: 5 sec / snel.5
  • Water + BB erbij: 7 min / 100° / lepeltje
  • Pasta erbij: 7 à 8 min / 100° / links / lepeltje
  • Schep in serveerkom & roer er de mozzarella met basilicum door.

Rabarberconfituur met chocolade

Benodigdheden 

1 kg rabarber - 500 gr geleisuiker - 1 gr gerookte paprikapoeder - 100 gr fondantchocolade

 

Bereidingswijze

  • Snijd de rabarber in stukken en doe in de beker: 5 min./100°/snel.1 (zonder maatbeker)
  • Voeg de suiker er bij met de paprikapoeder: 10 min./110°/snel.3 (met spatdeksel)
  • Doe er de chocolade bij: 15 sec./snel.3
  • Giet in glazen potjes, sluit direct en laat afkoelen.

 

Gerookte paprika (Mill&Mortar) bestel
Glazen potjes met schroefdeksel (ook ideaal om yoghurt in te maken) bestel

Sinaasappelsabayon

Benodigdheden

25 gr versgeperst sinaasappelsap – 25 gr Grand Marnier – 70 gr witte wijn – 70 gr suiker – 5 eierdooiers

Bereidingswijze

  • Plaats de vlinder.
  • Doe alle ingrediënten in de beker: 7 min./ 70° / snel.3
  • Schenk in een wijnglas en werk af met een beetje sinaasappelzeste.

Onderhoud/Schoonmaken

  • Indien de dichtingsring van het deksel ruikt naar look of ui, eens goed inwrijven met citroensap en in de vaatwas steken.
  • Bij niet-gebruik, het deksel omgekeerd op de beker leggen.
  • Bij gebruik van kurkuma kan het deksel met de ring verkleuren. Leg het deksel in de zon!
  • Indien het deksel niet goed afsluit, eens spoelen onder koud water, zodat de rubberen ring terug krimpt. Dit kan na lang en voortdurend warm gebruik.
  • Snel onderhoud van de beker gaat het gemakkelijkst met een afwasborsteltje. De beker en het mes mogen in de vaatwas (mes uit de beker halen) en ZEER GOED de contactpunten drogen. Om eens het mes langs onder schoon te maken, bestaat er een spiraalborsteltje (zie webshop creacook.be).
  • De beker is als nieuw als u hem vult met water en een vaatwastablet of een soeplepel sodabrokken: 10 min./100°/snel.1 en een nacht laten staan.
  • Het mes regelmatig uit de beker halen om af te wassen en voor u het mes terug vastzet, zorgen dat de onderkant volledig droog is.

Algemeen

  • Indien het toestel moet verwarmen, altijd tijd instellen. Warmt niet als de tijd niet ingesteld is.
  • Bij gebruik van vlinder, NOOIT boven snelheid 4
  • Bij het maken van pudding of sauzen met bloem, het toestel laten draaien op snel.3 à 4, met vlinder, zo voorkomt u dat het gerecht aan de pot kleeft. De laatste minuut op 100°
  • Na het smelten van chocolade, een kopje melk in de beker doen en eventjes tot 80° brengen en enkele seconden op snel.10. (beker en mes zijn al grotendeels schoongemaakt)
  • Voor het snipperen van peterselie (moet droog zijn): laat het toestel draaien zonder tijd in te stellen op 6 en doe de peterselie door de opening in de beker. Zo valt de peterselie direct op het mes.
  • Bij het cutteren van kleine hoeveelheden: zet het kookmandje boven de ingrediënten, zodat de beker kleiner wordt. Alles spat dan niet omhoog en wordt fijner gecutterd.
  • Bij het mixen van soep, de beker niet meer dan ¾ vol doen, anders is de soep niet fijn genoeg.
  • Snelheden
    • Lepeltje = zeer traag roeren, sudderen
    • 1 - 2 = roeren
    • 3 - 4 = mengen en opkloppen(luchtig kloppen) met vlinder
    • 5 - 6 = hakken, vb.ui
    • 7 - 10 = mixen
    • Turbo = korte pulsen
  •  Kleine onderdelen van de Thermomix heb ik altijd in voorraad. Zoals: vlinder, maatbekertje, deksel, … (0497/38 59 65)

COOKIDOO

  • Account aanmaken op www.cookidoo.be via computer of tablet.

Cookidoo abonnement vernieuwen

  1. U gaat naar de website: www.cookidoo.be (niet via de app op uw telefoon en ook niet op uw Thermomix)
  2. Dan gaat u naar uw "accountgegegevens".
  3. Bij "lidmaatschap" kunt u uw abonnement verlengen.


Neem contact op

Wilt u graag nog wat meer weten over deze recepten? Of heeft u vragen over onze Thermomix? Neem dan zeker even contact op met Crea-Cook.

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Alles weigeren
Instellingen aanpassen
Sta alles toe
Cookie-instelling bewerken