Benodigdheden
240 gr melk - 2 eieren + 1 ei om te doreren - 60 gr boter - 50 gr suiker - 30 gr verse gist - 570 gr bloem - 5 gr zout - ev.merg van vanillestok of snuifje kaneel
Bereidingswijze
- Weeg de melk, de boter en de gist in de beker: 2 min./37°/snel.1
- Voeg de suiker en de 2 eieren toe: 10 sec./snel.3
- Doe er de bloem en het zout bij: 6 min./korenhalm (kneden)
- Laat het deeg 3/4 rijzen op een warme plaats (oven 35° of rijskom)
- Rol het deeg uit tot 1.5 cm om een met bloem bestoven werkblad.
- Duw er de vormpjes uit en leg deze op een bakmat (niet te dicht bij elkaar).
- Laat de vormpjes nog eens 20 minuten rusten.
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Beschilder de vormpjes met een losgeklopt ei.
- Bak de klaaskoeken 10 tot 15 minuten af.
- laat afkoelen op een rooster.
Vanillestok Bourbon bestellen