Gsm : 0497 38 59 65 0497 38 59 65

Klaaskoeken

Datum: 03/05/2019

Benodigdheden

240 gr melk - 2 eieren + 1 ei om te doreren - 60 gr boter - 50 gr suiker - 30 gr verse gist - 570 gr bloem - 5 gr zout - ev.merg van vanillestok of snuifje kaneel

Bereidingswijze

  • Weeg de melk, de boter en de gist in de beker: 2 min./37°/snel.1
  • Voeg de suiker en de 2 eieren toe: 10 sec./snel.3
  • Doe er de bloem en het zout bij: 6 min./korenhalm (kneden)
  • Laat het deeg 3/4 rijzen op een warme plaats (oven 35° of rijskom)
  • Rol het deeg uit tot 1.5 cm om een met bloem bestoven werkblad.
  • Duw er de vormpjes uit en leg deze op een bakmat (niet te dicht bij elkaar).
  • Laat de vormpjes nog eens 20 minuten rusten.
  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Beschilder de vormpjes met een losgeklopt ei.
  • Bak de klaaskoeken 10 tot 15 minuten af.
  • laat afkoelen op een rooster.

Vanillestok Bourbon bestellen

Cookie-instellingen aanpassen

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen.

Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.

  • Instellingen aanpassen
  • Alle cookies accepteren en verdergaan naar de site