Gsm : 0497 38 59 65 0497 38 59 65

Asperges op Vlaamse wijze

Datum: 03/05/2019

Benodigdheden

Peterselie - 1 of 2 bussels geschilde asperges - 4 à 6 eieren - 100 tot 150 gr boter - p/z

Bereidingswijze

  • Snipper eerst de peterselie in de TM: laat het toestel draaien zonder tijdinstelling op snelheid 6 en gooi de geplukte peterselie door het mengbekerdeksel. Zet de peterselie opzij.
  • Doe 500 gr water in de beker.
  • Hang het stoommandje in de beker met de 4 eieren.
  • Doe de geschilde asperges in de varoma.
  • Stel uw TM in: 15 min./varoma/snel.1
  • Haal de stoommandje uit de beker en stoom nog 3 à 6 minuten verder (afhankelijk van de dikte van de asperges).
  • Zet de varoma opzij met het deksel toe (asperges blijven warm).
  • Ledig de beker (het stoomvocht is een lekkere smaakmaker voor soep of saus).
  • Doe de boter in de beker en smelt die: 4 min./100°/snel.2
  • Voeg de gepelde eieren met peterselie erbij: 3 sec./snel.5
  • Breng op smaak met p/z.
Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Alles weigeren
Instellingen aanpassen
Sta alles toe
Cookie-instelling bewerken