Gsm : 0497 38 59 65 0497 38 59 65

Maak met onze recepten de lekkerste gerechten

Surf regelmatig eens naar deze pagina: wij stellen u nieuwe ontdekkingen en recepten in Izegem voor. Heeft u zelf voorstellen, stuur ze door naar Crea-Cook. Wij staan open voor vragen en suggesties. Het materiaal dat u nodig heeft om deze recepten te maken, kan u desgewenst aankopen in onze webwinkel.

Benodigdheden

250 gr melk - 2 eieren + 1 ei om te doreren - 100 gr boter - 125 gr suiker - 100 gr verse gist - 650 gr bloem - 15 gr zout

Bereidingswijze

  • Weeg de melk, de boter en de gist in de beker: 2 min./37°/snel.1
  • Voeg de suiker en de 2 eieren toe: 10 sec./snel.3
  • Doe er de bloem en het zout bij: 6 min./korenhalm
  • Indien het deeg nog kleeft, voeg er nog een beetje bloem bij en kneed nog 1 min.
  • Leg het deeg op een bakmat en laat 20 minuten rusten onder handdoek.
  • Rol het deeg uit tot 1.5 cm om een met bloem bestoven werkblad.
  • Duw er de vormpjes uit en leg deze op een bakmat (niet te dicht bij elkaar).
  • Laat de vormpjes nog eens 20 minuten rusten onder handdoek.
  • Beschilder de vormpjes met een losgeklopt ei.

Bak de klaaskoeken 10 tot 15 minuten

Benodigdheden

25 gr versgeperst sinaasappelsap – 25 gr Grand Marnier – 70 gr witte wijn – 70 gr suiker – 5 eierdooiers

Bereidingswijze

  • Plaats de vlinder.
  • Doe alle ingrediënten in de beker: 7 min./ 70° / snel.3
  • Schenk in een wijnglas en werk af met een beetje sinaasappelzeste.

Benodigdheden

Peterselie - 1 of 2 bussels geschilde asperges - 4 à 6 eieren - 100 tot 150 gr boter - p/z

Bereidingswijze

  • Snipper eerst de peterselie in de TM: laat het toestel draaien zonder tijdinstelling op snelheid 6 en gooi de geplukte peterselie door het mengbekerdeksel. Zet de peterselie opzij.
  • Doe 500 gr water in de beker.
  • Hang het stoommandje in de beker met de 4 eieren.
  • Doe de geschilde asperges in de varoma.
  • Stel uw TM in: 15 min./varoma/snel.1
  • Haal de stoommandje uit de beker en stoom nog 3 à 6 minuten verder (afhankelijk van de dikte van de asperges).
  • Zet de varoma opzij met het deksel toe (asperges blijven warm).
  • Ledig de beker (het stoomvocht is een lekkere smaakmaker voor soep of saus).
  • Doe de boter in de beker en smelt die: 4 min./100°/snel.2
  • Voeg de gepelde eieren met peterselie erbij: 3 sec./snel.5
  • Breng op smaak met p/z.

Benodigdheden

1 Basilicumplantje - 1 uitgelekte bol mozzarella - 3 teentjes look - 1 blik tomatenblokjes (425 ml) – 250 gr water – GBB – 250 gr pasta

Bereidingswijze

  • Mozzarella & basilicum in beker: 3 sec / snel.4 (zet opzij in kommetje).
  • Look in beker: 3 sec / snel.5
  • Gepelde tomaten erbij: 5 sec / snel.5
  • Water + BB erbij: 7 min / 100° / lepeltje
  • Pasta erbij: 7 à 8 min / 100° / links / lepeltje
  • Schep in serveerkom & roer er de mozzarella met basilicum door.


Neem contact op

Wilt u graag nog wat meer weten over deze recepten? Of heeft u vragen over onze Thermomix? Neem dan zeker even contact op met Crea-Cook.